top of page

TLT-COMPOSITE

Az Ön megbízható kompozit-technológiai partnere

TLT-Composite az Ön kompozit technológiai partnere a termékfejlesztési
fázistól az alkatrészek szállításáig és minden olyan lépésben, ami a kettő között található!

01_develop.jpg

TERMÉKFEJLESZTÉS

A termékfejlesztés a termék költségszerkezetének legkritikusabb szakasza, amely már a korai szakaszban jó együttműködést igényel az ügyféllel.

 

A SZOROS EGYÜTTMŰKÖDÉS

Egy új termék költségének jelentős része a termékfejlesztési szakaszban kerül meghatározásra. Ez a fázis különösen fontos a kompozit anyagoknál, mivel nagyon sok alternatíva, anyagkombináció és gyártási folyamat közül lehet választani.


A termékfejlesztési szakaszban meghozott jó választások, a sorozatgyártási fázisban jelentősen befolyásolják a gyártási költségeket. Tapasztalataink szerint a legjobb eredményeket az ügyfél a legmegfelelőbb anyagok és gyártási technológia ismeretével, valamint a tapasztalattal és tudással rendelkező innovatív termékfejlesztő csapat nagyon szoros együttműködésével érheti el.

A termék költségének szabályozásában az első lépés a gyártáshoz kapcsolódó követelmények, a kívánt gyártási technológiák a megértése. Mivel ügyfeleink saját termékeiket ismerik a legjobban, a definíciós szakaszban velük együttműködünk, hogy minél alaposabban és egyértelműen meghatározzuk a termékkel szemben támasztott követelményeket és elvárásokat.

A VIRTUÁLIS MODELLEK


A termékfejlesztés során 3D-s modelleket készítünk a termékekről, amelyek lehetővé teszik a gyártási és alapanyag-alternatívák korai elemzését és költségek összehasonlítását. A 3D-s modellek szemléltető kommunikációs segédeszközként is működnek olyan kérdések megvitatása során, mint a termék összekapcsolása a szerkezet többi részével vagy megjelenésével, vagy akár a teherbírási pontjaival kapcsolatosan.


A virtuális modellek mellett szükség esetén fizikai modelleket, részszerkezeteket és próbadarabokat is gyártunk, hogy segítsük ügyfeleinket a döntéshozatalban. Költséghatékony eszközöket és gyártási folyamatokat használunk a költségek minimalizálása érdekében a termékfejlesztési szakaszban.

TERVEZÉS, ELEMZÉS ÉS SZERSZÁMOZÁS

A JÓ KIALAKÍTÁS VERSENYKÉNT TARTJA A SZÉNSZÁLT TERMÉKÁRAIT


A kompozit darabok tervezése megköveteli az anyagok tulajdonságainak és a különböző gyártási technikák adta lehetőségek ismeretét. Nagy tapasztalattal rendelkezünk különféle kompozit alkatrészek tervezésében a kisméretű alkatrészektől a nagy, extrém követelményeknek megfelelő gépalkatrészekig.


A terméktervezés egy tervezés előtti fázissal kezdődik, amely lehetővé teszi a termék fontos tulajdonságainak meghatározását, mint például a gyártási költség, a tömeg és a merevség. Ez támogatja a döntéshozatalt, amikor az új termékhez különböző kompozit anyagokat veszünk figyelembe.

 

A termékekre, gyártástechnológiai és szerszám-tervezést végezünk. Ez biztosítja a jó szerszám- és formafunkcionalitást gyártási folyamatainkban, ami a versenyképes kompozit termékek árait jelenti.

 

A SZÉNSZÁL KOMPOZITOK


A teherhordó szerkezetekben a szénszálas kompozitok több mint 50 százalékos tömegmegtakarítást jelentenek az acélhoz képest, és 30-40 százalékot az alumíniumhoz képest.
A szénszálas kompozit szerkezet szilárdságát és merevségét gondosan optimalizálják a terhelésnek megfelelően.

A termék kismértékű, elhanyagolható vagy negatív hőtágulást kaphat.
A szénszál kreatívabb és lenyűgözőbb tervezést tesz lehetővé, mint a hagyományos anyagok.

Az integráció mértéke növelhető: minél kevesebb szénszálas alkatrészről és összeszerelésről van szó, annál kevesebb tűrésprobléma lép fel.
A szerkezetek különféle anyagokkal és alkatrészekkel kombinálhatóak: egyéb kompozitok, fémek, betétek, menetelemek, stb...
A kompozit anyagok új méretezési kritériumokat tesznek lehetővé: a méretezés az acélhoz és az alumíniumhoz képest kétszeres nyúlás is lehetséges.
A kompozit alkatrészek szinte korlátlan rezgés- és kifáradásállóságot érhetnek el.

02_plan.jpg
03_product.jpg

GYÁRTÁSI MÓDSZEREINK

Vákuumos technológia, vákuum-injektálás és különféle préselési eljárások, kézi laminálás, lehetővé teszi számunkra, hogy rendkívül egyenletes minőségű és kiváló felületi minőséggel rendelkező kompozit termékeket állítsunk elő.

 

A fent említett eljárásokkal előállított alkatrészeket meglehetősen gyakran kombinálják kompozit alkatrészekkel. A termékeket a kívánt formátumban  alkatrészként, összeszerelve vagy felszerelve – szállítjuk ügyfeleinknek.

bottom of page